Logo WIEKA


Helaas zal de Acht van Heide dit jaar niet doorgaan.

Lees verder!

Heide koerst!


Retrokoers

Sommige fietsen zijn ouder dan de bestuurder

Start: 17u45

GEANNULEERD

Gentlemenkoers

Een bikkelharde strijd om de title van Heide!

Start: 19u15

GEANNULEERD

Draaiboek

Lees hier het draaiboek voor de Acht van Heide

Veel belangrijke info voor renners en bezoekers!

Draaiboek Acht van Heide

Sponsors

Deze bedrijven steunen de Acht van Heide
Bekijk ze hier

Geen Acht van Heide dit jaar!


Nadat wij alle meldingen rond het verstrengen van de maatregelen om het corona-virus in te dijken hebben aanhoort en na rijp beraad heeft het bestuur van Wieka VZW in nauw overleg met het gemeentebestuur van Kalmthout besloten om de wielerwedstrijd “Acht van Heide” welke was gepland op vrijdag 7 augustus te annuleren. Renners die reeds ingeschreven waren en hun deelnamegeld hadden gestort zullen dit terug op hun rekening zien verschijnen. Met de sponsors die zo vrijwillig bereid waren het evenement te ondersteunen zullen wij een regeling treffen. Wij danken iedereen voor de nauwe samenwerking en steun die ertoe had geleid dat het evenement mits voorwaarden zou kunnen doorgaan. De snelheid waarmee het virus in het land, maar vooral in de provincie Antwerpen, oprukt heeft de hogere overheid doen beslui-ten dat er strengere maatregelen moeten genomen worden om nog verdere verspreiding tegen te gaan. Als de omstandigheden gunstig evolueren, kunnen wij volgend jaar opnieuw wielerwedstrijden inrichten!

Retrokoers


Voor de zesde keer op rij organiseren we een retro-koers. Vroeg op de avond moet dit alvast wat leven in de brouwerij brengen en de bezoekers laten terugdenken aan de jaren ’60-’70 of vroeger.

Er wordt een omloop van 1,2 km uitgestippeld (Max-Temmermanlaan/ Heidestatieplein/ Canadezenlaan/Minnedreef/ Max Temmermanlaan) welke 25 maal wordt gereden. Deze wedstrijd moet een sportief en ludiek evenement worden. Om te kunnen deelnemen aan de wedstrijd is er een reglement opgesteld: Klik hier

De organisatie werkt in overleg met de verschillende sponsors nog een plan uit om ook het retro-gebeuren langsheen de omloop en dan vooral in de aankomstzone te promoten. Wie al eens wil kennismaken met retro-koersen kan een surfen naar retrokoers.nl.

Minimumleeftijd om deel te nemen is 18 jaar op de dag van de wedstrijd.

Foto 1
Foto 2

Zesde Grote prijs Cesar Cant Interieur - Gentlemenkoers


De bestaande wedstrijd welke 31 maal ter hoogte van het café-restaurant De Kar werd ingericht verhuist naar het centrum van Heide. Het wordt een wielerwedstrijd voor niet aangesloten renners, een gentlemenkoers in samenwerking met Wielerbond Vlaanderen

  • Start 19u15
  • Omloop: start Max Temmermanlaan (ter hoogte van de Kerk)/ Heidestatieplein/ Bevrijdingslei/ De Pretlaan/Douglaslaan/Doornenlaan/Canadezenlaan/Minnedreef/Max Temmermanlaan (aankomst ter hoogte van de Kerk)
  • Afstand 75 kilometer over 20 ronden (3,750 km per ronde)
  • De wedstrijd wordt gereden op een volledig afgesloten omloop.
  • Inschrijvingen de dag zelf in de tent voor de kerk van Heide, Heidestatieplein, Heide-Kalmthout van 17u tot 18u45. Inschrijving 10 euro. Leden WBV 7 euro.
  • 250 euro aan geldprijzen (eerste 20 renners), klassementspremie van 250 euro (eerste vijf renners) en talrijke premien. Er wordt een palm voorzien voor de winnaar. Prijzen worden uitgereikt één uur na de wedstrijd in de tent aan het tapkraam.
  • Minimumleeftijd om deel te nemen is 18 jaar op de dag van de wedstrijd.
Foto 1
Foto 2

Sponsors


Koers Partners


Sterk ondersteunende partners


Ondersteunende partners


Uit sympathie


Optimize Bike & Tri

Download hier de sponsormap van 2020

Klik hier Begeleidende brief rond corona

Download hier de verkeersmaatregelen

Klik hier

Download hier de uitslagen van 2019

Retrokoers 17u45 Gentelmenkoers 19u15