Logo WIEKA


De Acht van Heide & Retrokoers 2022 zal plaatsvinden op 5 augustus!

Lees verder!

Heide koerst!

Online inschrijven is verplicht. Dit kan u verder op deze pagina.

Retrokoers: maximaal 75 deelnemers - Gentlemenkoers: maximaal 100 deelnemers

Inschrijvingen sluiten op 3 augustus. Afmelden kan tot middernacht voor de wedstrijd. (inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort)


Marktje

Retromarktje

Start 17u00

INSCHRIJVEN

Retrokoers

Sommige fietsen zijn ouder dan de bestuurder

Start: 17u45

INSCHRIJVEN

Gentlemenkoers

Een bikkelharde strijd om de title van Heide!

Start: 19u15

INSCHRIJVEN

Retrokoers


Voor de zevende keer op rij organiseren we een retro-koers. Vroeg op de avond moet dit alvast wat leven in de brouwerij brengen en de bezoekers laten terugdenken aan de jaren ’60-’70 of vroeger.

Er wordt een omloop van 1,2 km uitgestippeld (Max-Temmermanlaan/ Heidestatieplein/ Canadezenlaan/Minnedreef/ Max Temmermanlaan) welke 25 maal wordt gereden. Deze wedstrijd moet een sportief en ludiek evenement worden. Om te kunnen deelnemen aan de wedstrijd is er een reglement opgesteld: Klik hier

Minimumleeftijd om deel te nemen is 18 jaar op de dag van de wedstrijd.

Foto 1
Foto 2

Grote Prijs Bruynseels Vochten - Gentlemenkoers


Voor de zevende keer organiseren we de Acht Van Heide. Een gentlemenkoers voor jong en oud. Deelnemen is belangerijk dan winnen!

 • Start 19u15
 • Omloop: start Max Temmermanlaan (ter hoogte van de Kerk)/ Heidestatieplein/ Bevrijdingslei/ De Pretlaan/Douglaslaan/Doornenlaan/Canadezenlaan/Minnedreef/Max Temmermanlaan (aankomst ter hoogte van de Kerk)
 • Afstand 75 kilometer over 20 ronden (3,750 km per ronde)
 • De wedstrijd wordt gereden op een volledig afgesloten omloop.
 • Inschrijvingen via onze website. U kan bovenaan een link terugvinden.
 • 250 euro aan geldprijzen (eerste 20 renners), klassementspremie van 250 euro (eerste drie renners) en talrijke premien. Er wordt een palm voorzien voor de winnaar. Prijzen worden uitgereikt één uur na de wedstrijd in de tent aan het tapkraam. (indien dit niet kan doorgaan door de maatregelen zal dit gestort worden)
 • Minimumleeftijd om deel te nemen is 18 jaar op de dag van de wedstrijd.
Foto 1
Foto 2

Retromarktje


Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

 • Op vrijdag 5 augustus 2022 wordt er bij niet regenweer tussen 17u en 22u een retro-marktje ingericht op de locatie Heide-Kalmthout, Heidestatieplein. Organisator is WIEKA VZW in samenwerking met Mieke Smeulders
 • Om een plaats toegekend te krijgen op deze markt dien je vooraf ingeschreven te zijn via onze website (klik hier) of via Mieke Smeulders, mieke-s@home.nl, 0031/643429681.
 • De artikelen die op deze markt kunnen uitgestald en verkocht worden zijn beperkt tot: retro-fietsen, retro-wielertruitjes, retro-koersmateriaal of materiaal wat kan gelinkt worden aan de wielersport. Het uitstallen en verkopen van nieuwe materialen of materialen die niets met de wielersport te maken hebben is verboden.
 • Je kan alleen beschikken over de ruimte die wordt toegewezen door de marktleidster. Naam en gegevens zullen na inschrijving bekend worden via een mail die naar u wordt gezonden.
 • Het is verboden om constructies ter verankeren in de grond of voertuigen te parkeren op het terrein van de markt.
 • Voor het opstellen dient uw voertuig op de openbare weg te worden geparkeerd (niet op het grasplein). Nadat alle materiaal is uitgeladen dient de wagen geparkeerd te worden op de parking aan het Station. Het ter plaatse brengen van het materiaal gebeurt enkel tussen 16u30 en 17u15. Nadien wordt de rijbaan afgesloten voor de wielerwedstrijd en is er geen verkeer meer mogelijk. Als de wielerwedstrijd is afgelopen (21u15) kan je uw wagen terug ophalen en kan je alle materialen terug inladen.
 • Iedere deelnemer dient er zorg voor te dragen dat de plaats die werd gebruikt wordt achtergelaten zoals ze eruit zag voordien, eventuele afval dient de standhouder zelf op te ruimen en mee te nemen.
 • De deelname aan de retromarkt is gratis, de marktleider kent de plaats toe.

Sponsors 2022

Contacteer ons voor de sponsorvoorwaarden!


Koers Partners


Participerende partners


Sterk ondersteunende partners


Download hier de sponsormap van 2022

Klik hier

Parcours 2022

Klik hier

Verkeersmaatregelen 2022

Klik hier

Download hier de uitslagen van 2022

Retrokoers 17u45 Gentelmenkoers 19u15